Gastgezin

Waarom werken fokkers met gastgezinnen?

Om binnen een foklijn een goede gen pool (genetic diversity) op te kunnen bouwen, zijn meerdere honden voor de fok nodig. Voor fokkers is het vaak niet mogelijk om een grote roedel in huis te houden gezien de beperkte ruimte. Voor de honden is een dergelijke situatie niet prettig en kan tot stress in de roedel lijden, pestgedrag, kennelsyndroom etc. Elke hond heeft een eigen karakter, energie-level, interessen. Daarom werken fokkers met gastgezinnen. Op deze manier hebben de honden een heel fijn leven in familiesfeer passend bij hun temperament en behoeftes en genieten alle luxe van een familiehond zoals persoonlijke aandacht en liefde. De speelregels worden vooraf in een contract tussen fokker en gastgezin opgesteld, waar beide partijen zich aan houden. Wat in eerste instantie op een zakelijke afspraak lijkt, resulteert in de regel in een heel goede vriendschap tussen de fokker en het gastgezin, zo ook de honden.

Hoe werkt een gastgezin?

  • Het gastgezin betaald geen enkele aanschafkosten (meestal zijn dat tussen de 1700.- en 4000.- Euro)
  • Je krijgt een volledig geteste hond (DNA, erfelijke aandoeningen, heupen, ellebogen, schouders, etc.)
  • Fok gerelateerde dierenartskosten worden van de fokker betaald.
  • Je woont in een radius van max. 100 km van Lochem en hebt een rijbewijs
  • Hondenervaring is een pré
  • Andere dieren in huis zijn geen probleem (honden van hetzelfde geslacht of gecastreerd)
  • Na overleg kunnen wij helpen met de training, introductie b.v. met kinderen, andere dieren, of ondersteunen in zaken hondensport
  • Gaat de hond uit het fokprogramma, wordt hij overgeschreven op de naam van het gastgezin
  • De hond hoeft niet na een bepaalde tijd worden afgestaan, zoals het vaak bij hulphonden het geval is, maar blijft permanent bij het gastgezin.

Wil je meer weten over het gastgezin zijn, stuur dan een email (of vul het inschrijfformulier in).

Sensei

is op zoek naar een permanent gastgezin.

Voor onze 9 maanden oude knuffelbeer zijn we op zoek naar een permanent gastgezin. Sensei is een sociale reu, rustig en uitgewogen van karakter. Hij is opgegroeid met kinderen, katten en andere honden en is open en vriendelijk naar alles en iedereen. Hij is zindelijk, kan alleen blijven, luistert goed, kent huis en kennel en is een super maatje en gezinshond. Ook perfect als 2e hond. Hij is niet te koop.

Zie je het zitten om goed voor deze lieverd te zorgen en woon je in een streek van max 100 km vanaf Lochem? Dan ervaren wij graag meer over jouw.

Meer informatie en foto’s kan je op zijn profielpagina vinden. > Sensei

Heb je interesse om als gastgezin in te schrijven? Stuur dan a.u.b. het inschrijfformulier op. Wordt jouw inschrijving goedgekeurd, overleggen wij in een persoonlijk gesprek samen met jouw of je in aanmerking komt.