Halo

U Go Girl Halo Des Ambres Sera

RasDuitse Herder
GeregistreerdOud Duitse Herder
Duitse Herder Langstokhaar (non FCI)
Geboortejaar2017
KleurBlue Smoke/Seal
Schofthoogte62 cm
Gewicht30 kg
Wolf Content0 %
Fok teefJa

Karakteromschrijving

Onze Halo is een ontzettend lieve hond. Ze kan met alles en iedereen overweg en het liefst houdt ze zich met de ‘kleine’ dingen in het leven bezig. Kinderen, pups, kittens, kleine blaadjes en takjes, hoe kleiner, hoe beter. Ze is mensen tegenover kalm, open en nieuwsgierig en ze houdt van bezoek. Halo is een zeer stille hond, ze communiceert voornamelijk met haar ogen en lichaamstaal en ze kijkt eerst voordat ze reageert, ze slaat wel aan als er iets gebeurt wat in haar optiek bijzonder is. Ik moet wel zeggen, dat Halo veranderingen op energetisch niveau aanvoelt (vooral de negatieven). Ondanks dat ze rustig en stil is, zie ik aan haar direct als iets niet klopt en mocht ze daadwerkelijk aanslaan, dan heeft dat een goede reden. Zij straalt blijkbaar ook een soort rust uit op kinderen of beestjes die bang of onzeker zijn. Ze wacht dan stilletjes af totdat hun de eerste stap doen of gaat zelf op afstand als ze ziet dat ze haar eng vinden. Daardoor hebben al enkele kinderen meer vertrouwen kunnen opbouwen in hun omgang met honden. Tevens is ze enorm goed in het opvrolijken en een grote knuffelkont.

Wie haar ooit heeft ontmoet zou niet zeggen dat ze dominant is, juist omdat ze zo voorzichtig en zacht is, maar ze heeft in een hondenroedel bijna altijd het gezag. Wel op een rustige manier, toch is het interessant om te zien dat ze blijkbaar een passief dominante, zelfverzekerde uitstraling heeft op andere honden. De wat onzekere honden vinden daarom snel aansluiting en veiligheid bij haar. Ze houdt van andere beestjes en wil het liefst met iedereen kennis maken. Het maakt haar helemaal niet uit of het een hond, een paard, schaap, eend of konijn is, ze is absoluut niet bang. Katten in huis en zelfs Elmo die mee gaat op de wandeling vind ze helemaal niet interessant, maar katten die buiten de neiging hebben om weg te rennen, dat trekt wel snel haar aandacht ook al is het voor haar meer drijven dan jagen, ze laat zich makkelijk stoppen en ze doet de beestjes nooit kwaad. Halo houdt van harmonie, in welke vorm ook.

Ondanks dat ze best zelfstandig is, ze is wel baasgericht en luistert enorm goed. Ze is erg slim. Soms kan ze wel eens spelletjes met mij spelen en ze weet deuren te openen. Halo is een hond, die je overal heen kunt meenemen. Nieuwe omgevingen, locaties en mensen vind ze super leuk. Ze beheerst de sledenhonden commando’s en loopt graag, ze is geen grote trekhond op lange afstanden, maar een enorm goede leider die de commando’s betrouwbaar opvolgt, rekening houdt met mij en de andere hond/en. Halo is ook de type hond, die ver over haar eigen grens heen gaat als het nodig is en ook dan gehoorzaam haar best geeft.

In de afgelopen jaren gaat de trend meer en meer richting de grote, massieve type herder. De herder in het oorsprong was een slanke en atletische type. Halo heeft de klassieke bouw van toen. Haar bewegingen zijn soepel en elegant. Wij fokken in het middel-segment qua lichaamsbouw. Ook wij vinden de grote beren imposant eruit zien, maar vaak gaat een te zware, massieve bouw tot lasten van de gezondheid en prestatie, worden de honden voor de sport of werk ingezet. Halo produceert grote pups die hoog op de poten staan, een mooie rechte rug en een prachtige vacht. Zij past daardoor heel goed in ons fokprogramma omdat ze met de passende reu of wolfachtige grote pups of grote, goed gespierde en zwaardere pups kan hebben.

Blauw is in de ras standaard van de Duitse herder geen standaard kleur. Het fokken van de blauwe herder eist een uitgebreide documentatie en strikte selectie. Halo is één van heel weinig CDA vrije blauwe Duitse herders wereldwijd en wij doen er alles aan om ook in toekomst gezonde blauwe pups te fokken. Mocht je meer willen lezen over de blauwe (Oud)Duitse herder, kijk dan hier: https://www.fenrisfangs.com/en/bluegsd/

Halo en ook haar zoon Vergil hebben beide de smoke-patroon, die samen met de blauwe kleur afhankelijk van het licht van staalblauw, brons tot bijna zwart kan wisselen. Haar zacht karakter en intelligentie is in deze fok lijn bekend en gelieft. Waar Halo opdaagt wil iedereen haar het liefst houden en de nieuwe ouders van haar pups zijn dol blij met haar nakomelingen. Zeer waarschijnlijk zullen we binnenkort de één of ander als therapiehond of hulphond langs zien komen.

Voor mij blijft Halo altijd een speciale hond. Ongeacht dat ik haar nooit uitgebreid getraind heb, (voornamelijk om haar puur karakter te behouden) begrijpt ze toch elk woord en is super gehoorzaam.

Trivia:

– Halo kan zo goed als elke deur openen en ze krijgt ook een bench met veiligheidsvergrendeling open. Ze kan het namelijk ook niet hebben als andere honden opgesloten zijn. Zo heb ik haar al een keer in de spiegel achter mijn auto aan zien rennen en ze heeft me ook al 2 keer buitengesloten. De eerste keer heeft ze me de deur ook weer geopend, maar de 2e keer was de deur zo vergrendelt dat we hem beide niet meer open hebben gekregen. 

– Als pup was Halo de dikste in het nest en had een rond koppie met afstaande oortjes net als Yoda van Star Wars. Ze was een ontzettend schattige pup.

Doelgroepen

Gezondheids- en DNA Tests

Röntgen onderzoek Conclusie
HD HD-A (vrij van)
ED ED-0 (vrij van)
OLO/LÜWType 0 (vrij van)
Rugwervels7 Rugwervels
DNA testUitslagen
MDR1vrij van
DM – Degenerative MyelopathieDM/N (Drager)
Haemophiliavrij van
CDAvrij van
Alopecia-Xvrij van
Dwerggroeivrij van
PRA/CMR/Glaucomavrij van
GebitVolledig schaargebit
Embark COI38 %