Ozai

Bellevue’s Ozai Zaheer

RasDuitse Herder (DNA getest 100%)
GeregistreerdDuitse Herder Langstokhaar (FCI)
KleurDark Silver Sable
Name oorsprongPersië / Avatar – The Last Airbender
Name betekenisVuurheer, brillant, stralend, behulpzaam, licht van kleur, bloeiend, trots
Schofthoogte65 cm
Gewicht35 kg
Wolf Content0 %

Karakteromschrijving

Ozai is onze Californische zonnestraal. Omdat de zilveren herders in Europa zo goed als allemaal verwant zijn met elkaar heb ik ervoor gekozen om Ozai uit Amerika te importeren. Zijn voorouders zijn bekend voor hun lief en vriendelijk karakter. Ozai is een vrolijke, trouwe en zachtaardige kerel. Hij houdt van kinderen en zit soms uren naar hun te kijken als ze spelen. Ozai is heel zelfstandig, volgt zijn eigen dagelijks rooster en past zich heel goed aan zijn grote en kleine familieleden aan.  De katten zijn hun maatjes en hij jaagt samen met hun muisjes. Ozai valt maar weinig op, hij is kalm en vermaakt zich prima zelf. Hij luistert goed en blijft altijd in je buurt. Nieuwe dingen bekijkt hij nieuwsgierig en mocht hij in een situatie belanden, die hij wel eens eng vind (bijvoorbeeld bij de dierenarts) dan blijft hij alsnog rustig en oriënteert zich aan baasje. Ozai is zeer sociaal. Hij kan met alles en iedereen overweg ook al besteed hij buiten huis maar weinig aandacht aan vreemde mensen of honden. Vergil is zijn beste vriend. De twee kunnen uren samen spelen en er zit absoluut geen stipje kwaad of concurrentie tussen hun. Ozai kan wel eens koppig zijn en doet dan net als of hij doof is, maar dat gebeurd niet zo vaak. Hij is een hond die je overal heen kunt meenemen en hij weet zich altijd te gedragen. Op het eigen erf is hij wel een waakhond die zich niet laat omkopen. Hij kan wel eens kritisch zijn met bezoekers en houdt ze dan in de gaten, wel vriendelijk en op afstand, maar je moet eerst een paar keer op de koffie langs komen voordat je in zijn ogen de keur-sticker verdient hebt en hij naast je voeten gaat liggen.

Ozai heeft een enorm mooie lichaamsbouw. Hij staat hoog op de poten en beweegt zwevend, net als een paard. De verhoudingen zijn zeer harmonisch en hij heeft een markante, masculiene hoofd. Zijn vacht wisselt van donker in de zomer naar heel licht in de winter.

 

Fok:

Ozai is dekervaren. Hij is kalm en geduldig en wacht doelgericht het juiste moment af, zonder opdringerig te worden. Hij laat zich makkelijk lijden en ook kunstmatige inseminaties zijn met hem geen enkel probleem. Hij heeft FCI erkende papieren en is daarom geschikt voor Duitse Herder en Oud Duitse herder dames. Tevens is hij als wit-drager interessant voor de witte herder wereld.

 

Trivia:

– Ozai jat graag verse eieren uit de kippenhok en gaat dan lekker in een stil hoekje liggen te smullen. Hij krijgt daarom ook wel eens ruzie met de haan.

– Toen hij met het vliegtuig naar Nederland kwam vond hij de eerste dagen alles een beetje eng. Hij koos Halo als nieuwe mama. Halo zorgde heel goed voor hem en gaf hem snel het gevoel thuis te zijn.

Doelgroepen

Gezondheids- en DNA Tests

Röntgen onderzoekUitslagen
HD HD – A (vrij van)
ED ED – 0/0 (vrij van)
OCD (Ellebogen en schouders)vrij van
OLO/LÜWType 0
DNA testResults
MDR1N/N vrij van
DM – Degeneratieve MyelopathieDM/N (Drager)
HaemophiliaN/N vrij van
PRA/CMR/GlaucomaVrij van
DwerggroeiVrij van

Nuttige eigenschappen voor fokkers

Drager van:
Recessief ZwartJa
TanpointNee
Sable/AgoutiJa
FawnNee
Lever/BruinNee
WitJa
BlauwNee
ZilverJa
Dominant ZwartNee
MaskerNee
Lengte VachtHomozygoot voor langhaar
RuiSeizoenmatig