Vergil

Alpha & Omega Vergil Fenris Fangs

RasDuitse Herder
Geregistreerd alsOud Duitse Herder
Duitse Herder Langstokhaar (non FCI)
Geboortejaar2019
KleurBlue Smoke/Seal
Hoogte66 cm
Gewicht39 kg
Wolf Content0 %

Karakteromschrijving

Vergil is een zoon van onze lieve Halo. Zijn vader leeft in de VS, maar is geboren in het Verenigd Koninkrijk.

Vergil is zeer intelligent en de beste hond die ik me kan wensen. Wat je ook van plan bent of van hem vraagt, hij past zich net als een kameleon aan. Hij is een prima werker, maar raakt niet gestrest als je 2 dagen activiteiten overslaat. Mee naast de fiets of lange wandeling vind hij geweldig. Hij houdt van zwemmen en bal spelen. Welke moeilijke taak je hem ook geeft, hij begrijpt heel snel en gaat zijn uiterst best voor je doen. Vergil houdt zichzelf heel schoon, likt altijd alle voerbakjes leeg, hij knoeit niet met zijn water en deelt zijn eten netjes met anderen. Hij zou niet in een rivier of meer springen zonder eerst toestemming te vragen. Hij maakt je wakker als je nachtmerries hebt, en hij is nauwkeuriger dan elke wekker. Hij vindt elke wond of afwijking bij jou en zijn gevoel voor het buitengewone’ is erg precies. Vergil is en ontzettende knuffelkont, en je kunt hem blij maken met veel zachte kussens en Netflix voor hem aan te zetten. Het vertrouwen van Vergil is levenslang en onvoorwaardelijk. In zijn volle vacht kan je heerlijk kroelen. Hoewel hij vaak overkomt als een stoere jongen, is hij uiterst zachtaardig, vooral voor alle twee- en viervoetige roedelleden en de kleine dingen zoals puppy’s, kittens, insecten… Hij houdt van ballen en speelgoed, maar zal ook werken voor voedsel. Zijn grootste motivatie is als hij het goed heeft gedaan.

Vergil heeft een compact lichaam en mooie proporties. Daarom is hij erg behendig. Hij kan 360 graden draaien tijdens het rennen, zijn sprongen zijn krachtig en hij is snel. Zijn vacht glimt i alle kleuren, van brons tot zilver en hij krijgt heel veel complimenten. Vergil is opgeleid als sledenhond en loopt dolgraag naast de fiets.

Zijn pups zijn net zo’n knuffelkontjes als hij en brengen een leuke entertainmentfactor mee. Vergil vererft zijn mooie wolvenkop, zijn licht gekleurde ogen en zijn dikke vacht. Zijn pupjes zijn veelzijdig inzetbaar, van zachtaardige therapie- of geleidehond, sportieve metgezel tot een slimme werker. Hij is een ervaren en betrouwbare dekreu. Diepvriessperma beschikbaar.

Trivia:

  • Vergil heeft een typisch soort grijns. Vanaf het moment dat hij geboren werd zie je hem op veel foto’s grijnzen.
  • Als pup van 7-8 weken oud besloot hij zijn puppy pads niet meer te gebruiken. Hij begon mijn mouw of pols vast te pakken om aan te geven dat hij naar wilde gaan.
  • Als een andere hond in ‘zijn’ tuin plast, probeert hij die stinkende plek met zijn neus te begraven.
  • Als hij zich verveelt, verzamelt hij steentjes in de tuin en legt ze in de bloempotten neer.
  • Hij heeft eerder ook alle spullen uit mijn prullenbak geplukt en ze allemaal op soort op één tapijt gesorteerd.
  • Vergil werd geboren door een keizersnede en kreeg ik hem van de dierenarts direct in mijn handen.

Doelgroepen

Gezondheids- en DNA Tests

Röntgen onderzoekUitslagen
HD HD – A (vrij van)
ED ED – 0/0 (vrij van)
OCD (Ellebogen en schouders)Vrij van
OLO/LÜWType 0 (Vrij van)
Wervelkolom7 Rugwervels
DNA testUitslagen
MDR1N/N vrij van
DM – Degeneratieve MyelopathieDM/N Drager
HaemophiliaVrij van
PRA/CMR/GlaucomaVrij van
CDA AlopeciaVrij van
Alopecia-XVrij van
DwerggroeiDw/N Drager
GebitVolledig schaargebit
Embark COI24 %