Alles over de vererving, terminologie, ontstaan, effect en het verbeteren van eigenschappen, gezondheid en karakter. Bepalen van fenotype en genotype. Verbetering en correctie van variaties. Letaal factoren en hoe je daarmee omgaat.

Nieuwste onderzoeken, bronnen en opleidingen over aandoeningen. Begrijpen van methodes en uitslagen. Wat is erfelijk, wat niet? Hoe kun je het voorkomen? Hoe herken je of een dierenarts een HD/ED onderzoek goed doet met betrouwbaar resultaat?

Een pup in huis, hoe gaat het verder? We willen jou helpen met de opvoeding van jou nieuwe pup. Wat is handig, wat niet? Wat moet je beslist niet doen? Socialisatie en vertrouwen liggen nu in jou eigen handen. Tips over voeding en verzorging.

Nuttige tips en een samenstelling van verschillende trainingsmethodes en trainers. Hoe herken je een goede hondenschool? Calming Signals, hondentaal, zintuigen – Communicatie tussen mens en hond. Halsband, tuigen & Co. Waarvoor gebruik je wat?

Probleemgedrag ontstaat meestal door miscommunicatie tussen mens en hond. En hond communiceert duidelijk, de mens helaas niet, tenminste niet met honden. Het probleem(gedrag) ligt dus zo goed als altijd aan het andere eind van de riem. Socialisatiefase verslapen? Niet voldoende aandacht gegeven aan een consequente maar liefdevolle opvoeding? Communiceer je duidelijk met jou hond? Hoe kun je ervoor zorgen, dat jou hond zich weer veilig voelt om probleemgedrag te voorkomen. Analyseren van de oorzaak en hoe los je het probleem weer op.