Een lange weg begint met de eerste stap…

Waarom fokken wij niet alleen rashonden?

Verenigingen en clubjes bepalen nog steeds heel strikt hoe een herder (of hond) eruit moet zien, echter vinden wij bepaalde richtlijnen binnen de herder standaards niet meer van deze tijd en niet verantwoord. Inmiddels is bewezen, dat raszuiver fokken zonder ‘genetic diversity’ een kwestie van tijd is voordat het vastloopt. Vaak is het niet eens de vereniging maar 1 persoon die de regels schrijft, zoals het hem/haar uitkomt en wij denken dat het welzijn van de hond prioriteit heeft en geen bokaal of het aanzien van iemand. Rasfokkers onderling zien elkaar vaak als concurentie wat wij erg jammer vinden. Juist een goed team kan grote stappen vooruit zetten. Wij houden van eerlijkheid en zoals de wolf ook, van sociaal gedrag. Daarom is het soms beter een nieuwe weg in te slaan i.p.v. een platgetreden pad te volgen. Onze weg is niet helemaal nieuw, maar we lopen hem samen met mensen die dezelfde kant op willen en samen zijn we sterk.

Ons fokdoel combineert de goede eigenschappen van een herdershond met een lieve, rustige karakter van andere hondenrassen. Een grote wolfachtige en lieve familiehond.

Visie

Een rustige, lieve en betrouwbare familiehond met het uiterlijk van een wolf, zonder enkele toevoeging van wolf bloed. Gezondheid en een lief karakter hebben prioriteit.

Veel fokkers fokken wolf hybriden omdat er veel vraag is naar een wolfachtig uiterlijk. Een hybride brengt je zeker snel bij het doel maar met welke prijs.

Als mensen gaan informeren komen ze snel achter, dat deze honden moeilijk (of niet) te trainen zijn, een bepaald (wild) karakter tonen en niet geschikt zijn voor beginners of families.

Met de juiste combinatie en geduld is het mogelijk een type hond met wolfachtig uiterlijk te fokken maar met een lief, gehoorzaam karakter. Een grote knuffelhond, die weinig of niet blaft en goed in huis kan leven met een heel gezin en makkelijk te trainen is.