Even voorstellen

Ik ben Lucie en ik woon samen met mijn honden en onze kat in Lochem. Ik ben in Praag geboren, in Duitsland opgegroeid en leef sinds enkele jaren in Nederland. Sinds 1996 leef en werk ik met honden en andere huisdieren (dierengeneeskunde, fok en training van honden, katten, paarden en knaagdieren) en als explosieven speurhondengeleidster heb ik natuurlijk ook dagelijks mijn hond bij me. In 2010 ben ik begonnen genetica cursussen te geven aan baasjes, fokkers en mensen met een passie voor dieren. Een huis zonder huisdieren is stil en leeg. In de afgelopen jaren hebben me meerdere honden (Herdershonden, Dobermanns, Jack Russels, en een Dogo Argentino en Foxterrier) en natuurlijk onze andere huisdieren begeleid.

Mijn Dobermanns waren enthousiaste sledenhonden en goed opgeleide hulp- en werkhonden. Omdat ik erg van sledenhondensport hou, maar in eerste instantie een familiehond had willen hebben, heb ik voor een type hond gekozen die fysiek sterker is, maar net zo loyaal en intelligent. De Oudduitse Herder. Dit zijn geweldige honden, maar voornamelijk geschikt voor actieve mensen met honden ervaring. De verschillende types herdershonden zijn vaak hyper, fel en gedreven, wat zeker fijn is voor een werkhond. In de huidige tijd zie je hem wel vaak als familiehond vanwege zijn trouw en zacht karakter. Wij willen daarom de goedmoedigheid, wil om te leren en de zorg voor zijn roedel combineren met en rustig en zachtaardig gedrag binnen de familie. Met onze prachtige honden hebben we geweldige familie- en werkhonden, met een uitstekend karakter, rustig in huis en buiten lekker actief en zeer volgzaam.

De idee om te gaan fokken…

Door mijn werk in de dierengeneeskunde, paardenfok en hondentraining ben ik ruim 20 jaar geleden met het fokken van knaagdieren begonnen en heb verschillende research projecten doorlopen. De stap naar de hondenfok was voor mij makkelijk te doen en alleen een kwestie van studeren op het gebied van kynologie en omdat dit een eindeloos thema is, is er nog heel veel te leren. Genetica en de erflijke achtergrond van mensen en dieren vind ik erg interessant en geef daarom sinds een paar jaar zelf cursussen.  “To teach is to learn twice” Wil je meer over ons weten? Op de volgende pagina’s leer je onze roedel kennen. In het uitgebreide fotoalbum kun je foto’s van onze honden en katten vinden en een kijkje nemen hoe ze samen bij ons thuis leven.

Fokdoelen…

Gezondheid en karakter hebben prioriteit. Onze honden zijn allemaal geröntgend, DNA getest en doorlopen karaktertests. Onze pups worden goed gesocialiseerd en wij kiezen wereldwijd en kritisch uit de beste honden voor onze foklijnen om de genetische diversiteit zo hoog mogelijk te houden. Shows en bokalen vinden wij niet belangrijk. Wij leggen vooral waarde op een goed samenspel en communicatie tussen hond en mens voor een gelukkig en uitgebalanceerd leven samen. Wil je meer weten? Kijk dan op onze pagina over verantwoord fokken.